vorige pagina

 

 

 

  LA LUCAS

  www.lalucas.nl

 

 Huis van Compassie

 

Vrede moet je doen -

Vrede maak je samen!

 

Nijmegen 8 augustus 2017

Onderwerp: meedoen als deelnemer.

 

Beste geďnteresseerde …

 

Zoals je wellicht weet, ben ik in januari 2015 begonnen met mijn vredesinitiatief “La Lucas”. Het initiatief heeft het doel een positief tegenwicht te bieden, aan de vele negatieve tendensen/prikkels in onze maatschappij/samenleving van vandaag. Er kan met jouw hulp een ‘beweging’ op gang komen, die open en handtoereikend, mensen uitnodigt mee te doen. Inmiddels is “La Lucas” actief geweest in uiteenlopende Nijmeegse activiteiten, in verband met Nijmegen Stad van Compassie en met de Vredesgedachte in een breed perspectief, zie onder aan dit schrijven.

 

Graag wil ik jou persoonlijk vragen mee te gaan doen, met dit initiatief dat je als een ‘burgerinitiatief’ kan beschouwen. De onderstaande reeks deelnames aan events in Nijmegen laat volgens mij zien, dat het initiatief van de “De Vredeskoffer” niet los staat van vredesbewegingen elders in Nederland, maar wel een eigen karakter heeft. Tevens is het nauw verbonden aan het initiatief “Nijmegen Stad van Compassie”. Het is bijna vanzelfsprekend dat dit initiatief alleen kan werken, als het door veel mensen gedragen wordt. Jou wil ik dan ook vragen, of je wil overwegen, om je als ‘deelnemer’ aan te melden bij het initiatief “La Lucas”.  

 

Een deelnemer is in mijn optiek een persoon, die mee wil denken, en actief acties wil ondersteunen, zoals het onderschrijven van petities en dergelijke, als deze vanuit het initiatief aan de orde komen. Zodat er een ‘beweging’ op gang gaat komen, waar ook iedere burger van dit land aan mee kan doen. Als er voldoende mensen mee gaan doen, dan werkt het, daar ben ik zeker van!

 

Mocht je, je willen aanmelden als ‘deelnemer’, dan ben je daar door mij van harte toe uitgenodigd. Je kan je aanmelden door te reageren op dit bericht almbudel@gmail.com Of je aanmelden via de openingspagina van: “La Lucas” www.lalucas.nl

 

Om deze uitnodiging compleet te maken verwijs ik nog even naar een korte uitleg die ik heb gemaakt in verband met de doelstelling van La Lucas; Document “Je Maintiendrai”, die ik als bijlage meezendt.

 

Hopend op een positieve reactie van jouw/jullie kant, teken ik met hartelijke groeten

 

Anthoon Budel

www.almbudel@gmail.com

 

10 oktober 2015: WereldVredesVlam, 5 jarig bestaan van de Wereldvredesvlam te Nijmegen. Zie: www.lalucas.nl/events/5jrvrevlamnij.htm

26 maart 2016: Vredesbijeenkomst Nijmeegse Kerk en Moskeeën.

Zie: www.lalucas.nl/events/gedenken.htm

29 mei 2016: Publieksdag Nijmegen Stad van Compassie, een impressie.

Zie: www.lalucas.nl/events/publiek.htm

20 oktober 2016: 50 jaar SVAG, Stichting voor Actieve Geweldloosheid.

Zie: www.lalucas.nl/events/svag50/svag.htm

17 september 2016: Vredes Week in Museumpark Orientalis, met het Vredespad, waarin ook de “Vredes Koffer” een van winnaars was van het uitgekozen vredes citaat.

www.lalucas.nl/events/vredewe2016.htm

8 mei 2017: Tentoonstelling “Onderdrukking en Bevrijding” in het Huis van Compassie, uit het Vredes Museum te Amsterdam.

Zie: www.lalucas.nl/events/helden.htm