vorige pagina

 

“EEN LIED VAN HET VERLANGEN”

 

Hoe sterk kan het verlangen van ons mensen zijn.

 

Om liefde te delen met een ander, is er een diep verborgen aanwezigheid in onze ziel, die ons doet aanzetten, liefde op te wekken, liefde te ervaren, liefde te delen met een ander, of anderen.

 

Zo, ook onze liefde verlangens, vanaf onze pubertijd is het sluimerend of actief aanwezig. Dan stuurt het ons naar ontmoeting, naar een iemand, en voor korte of langere tijd, hebben wij dan een speciaal contact, of een relatie met elkaar.

 

Ook al houden veel ‘liefde/relatie’s geen stand, wij leren ervan, wij worden er wijzer van. Iedere keer, als we een pijnlijke of een vreugdevolle ervaring met elkaar hebben gedeeld, groeien wij … in liefde.

 

Hoe sterk kan ons liefde/verlangen zijn.

 

Om ‘liefde’ te delen hebben mensen een ‘tegenover’ nodig, een ‘ander’. En om dat diep gewortelde verlangen naar liefde ‘wisseling’ om te kunnen zetten in ‘liefde/vermogen’ kiezen wij een tegenover, om van hem of haar te leren, iemand die met ons, samen een tijd wil optrekken, om het pad van de liefde te gaan, voor korte, of langere tijd.

 

Dit is een lied van het verlangen, om de weg te gaan, dat het leven ons toebedeeld.

 

Ook al is de mens nog zo slim en op de toekomst voorbereid, het ‘leven’ stuurt ons, het ‘leven’ kastijd ons. Het ‘leven’ leert ons, en ‘beveelt’ ons, om steeds weer opnieuw te beginnen.

 

Daarom hoeft het voorbije niet te worden af gedaan, het voorbije heeft ons gemaakt zoals we nu zijn. De relaties met het verleden kunnen een blijvende bron van ervaring blijven, dat ons blijft voeden naar een volwassener leven, naar ‘meer’ mens zijn, meer ‘menswording’.

 

“Liefde is de meest krachtige en houdbare energie dat bestaat” Laten wij doorgaan, elkaar met deze liefdesenergie te voeden. Daardoor krijgt het leven glans en schoonheid.

 

Daar geloof ik in.

 

La Lucas

2014-11-13