vorige pagina

 

"LA LUCAS"

2019-08-06 Nieuwsbrief 6.

 

 

16. Vrede willen we allemaal!

We willen dat oorlog, ruzie en agressie ophouden te bestaan, velen schrijven daarvoor boeken, trainingen en cursussen, en werken daar aan.

 Daarin wordt opvallend weinig aandacht besteed aan de vraag, waar bevinden zich de prikkels en schroeiplekken in ónze maatschappij en samenleving. Wat laten wij jaar in jaar uit gewoon zijn gang gaan?

 De prikkels en die gewelddadige impulsen die indoctrinerend werkzaam zijn in onze cultuur? Dagelijks en tegenwoordig kan je ook zeggen, dag en nacht, wordt onze jeugd, pubers, jong volwassenen en ouderen geweldsprikkels voorgehouden. Ja, geweld wordt ons mensen tegenwoordig met de paplepel ingegoten, zie kleuters braaf zittend voor de tv met Disney tekenfilms, kijkend naar het vele gooi en smijtwerk. We vergeten als opvoeders dat deze beelden, net als in de pedagogie hun uitwerking heeft, het is een slechte vorm van foute dingen leren.

 Deze pedagogische kenmerken bevinden zich ook in de geschetste beelden die het ‘initiatief La Lucas’ ter discussie wil stellen. Het is opvallend dat niemand bereid is daar aandacht aan te besteden zoals dit in het ‘initiatief La Lucas’ wordt voorgesteld. Ook niet door u naar wie ik deze uitnodiging verstuur. Men beaamt hoe erg het is, en daar blijft het dan bij.

 De moeilijkheid zit hem er in dat je niet zomaar het totale plaatje kan laten zien, zeker als mensen er geen oren naar hebben. Het totale plaatje bestaat wel, maar het kost wat moeite om er tijd voor te nemen om het te zien, en dat is weer een probleem van onze tijd, dat we daar geen tijd aan willen besteden.

 En dat is wat het ‘initiatief La Lucas’ beoogt als het jou uitnodigt mee te doen, zie de kop in de startpagina van de website “La Lucas”:

 

“La Lucas” vraagt jouw aandacht voor: Inclusieve Vrede en Veiligheid, in verband met de te onderscheiden ‘samenhangen’ met Vrede – Veiligheid – Welvaart – Veiligheid.

  Dus wat er gebeurd is te zien in het totale beeld van onze maatschappij/samenleving. Waarin wij met ons allen functioneren en dingen laten gebeuren, die we eigenlijk niet willen. Dat we niet meer kunnen of willen zien omdat we onze ogen er voor sluiten. Die veelzijdige opvolgingen van agressieve en terroristische gebeurtenissen die er op gezette tijden ontstaan, die met elkaar in verband staan, als je het wil zien, laten we in de tijd voorbij gaan en uit ons dagelijkse geheugen verdwijnen. Ja we steken wel kaarsjes aan, en in massa gaan we de straat op omdat we willen laten zien dat we er niet mee eens zijn met wat er gebeurd. En dat is het dan.

Reageer alsjeblieft en doe mee, en reageren is het belangrijkste, nu!

Anthoon Lucas Budel

Nijmegen

 

Vrede moet je doen – Vrede maak je samen.

 

Een beweging, in ons geval het ‘burgerinitiatief ’LA LUCAS’, wil mensen bij elkaar roepen om samen een stem te vormen, deze zal in staat kunnen zijn, de negatieve tendensen in onze maatschappij en samenleving een halt toe te roepen. Dat mensen met elkaar in gesprek gaan om te onderzoeken waardoor en in hoeverre onze normen en waarden cultuur, door indoctrinerend geweld in de massa media ondermijnd dreigt te worden. Meedoen kan zowel in mondeling overleg als via het schrift (mail wisseling) gebeuren. www.lalucas.nl/vrededoen.htm

 

Als er voldoende mensen mee gaan doen met het initiatief van LA LUCAS, dan werkt het, daar ben ik zeker van!

Mocht je, je willen aanmelden als ‘deelnemer’, zie www.lalucas.nl /deelnemer.htm dan ben je daar door mij van harte toe uitgenodigd. Je kan je ook aanmelden door te reageren op dit bericht email: a.budel1@chello.nl Maar je mag natuurlijk ook een donatie doen aan het initiatief van ‘LA LUCAS’: ASN Bank nr. NL42 ASNB 0932 7663 74 t.a.v. Budel A.L.M. van t Hoffplantsoen 39 Nijmegen, vermelding La Lucas.

Hartelijke groet van Anthoon Budel: Initiatiefnemer van ‘LA LUCAS’.